Уряд скасовує письмове повідомлення про планові перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд скасовує письмове повідомлення про планові перевірки

Казна та Політика
1405
Нещодавно Уряд прийняв низку законопроектів, покликаних перезавантажити систему перевірок бізнесу та створити сприятливий бізнес-клімат в Україні. Зокрема, йдеться про реалізацію законопроекту «Про основні засади державного нагляду (контролю)». Finance.ua розбирався, що міняє законопроект.
Законопроект виключає: органи контролю мають письмово повідомляти суб’єкта господарювання про планову перевірку.
Також органи контролю мають оприлюднювати плани перевірок на поточний плановий рік на власних офіційних сайтах, а також в Інтегрованій автоматизованій системі державного нагляду (контролю).
В межах удосконалення роботи Інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) планується впровадження функціоналу автоматичного сповіщення суб’єктів господарювання про планові перевірки через електронний кабінет.
Нагадаємо, Мінекономіки пропонує визначити правовий статус державної інспекції праці, права та обов’язки інспекторів праці, а також змінити правила трудових перевірок та штрафи.

Довідка Finance.ua:

Бізнес будуть штрафувати за:
  • допуск працівника до роботи без трудового договору, оформлення на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплати заробітної плати без нарахування ЄСВ, – у 15-кратному (а юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку першої – третьої груп, – у 10-кратному) розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення (наразі передбачено штраф у розмірі 10 мінзарплат);
  • за повторне порушення протягом року доведеться сплатити 30 мінзарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення;
  • фактичний допуск працівника до роботи без трудового договору, якщо на момент виявлення порушення все ж нараховано та сплачено ЄСВ за такого працівника у місяці, який передував місяцю, в якому розпочалося інспекційне відвідування, – 5 мінзарплат. Детальніше далі.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас