Toyota інвестує 13,7 млрд доларів у розробку батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota інвестує 13,7 млрд доларів у розробку батарей

Технології&Авто
400
Компанія Toyota планує до 2030 року в розробку батарей для електромобілів, у тому числі твердотільних батарей, інвестувати 13,7 млрд доларів. Вартість батарей повинна в другій половині десятиліття знизитися вдвічі.
У 2020 році Toyota почала тестувати прототип твердотільної батареї, яка набагато ефективніша, ніж літій-іонна батарея. Очікується, що цей японський автогігант почне оснащувати свої автомобілі твердотільними батареями вже в 2025 році. У всякому разі, до цього прагнуть.
За словами представників компанії Toyota, твердотільними батареями, можливо, будуть оснащуватися не лише електромобілі, але і машини з гібридною силовою установкою. Це буде залежати від характеристик твердотільних батарей.
Як відомо, Toyota зараз розробляє новий електричний кросовер bZ4X. Стверджується, що його батарея після десяти років експлуатації матиме 90% від своєї первісної продуктивності. Тобто це буде надійна батарея, розрахована на багаторічну експлуатацію.
Одне з головних завдань Toyota – зниження вартості батарей на 50% до 2030 року. Це має знизити і вартість електромобілів, якими вони оснащуються.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас