СБУ припинила діяльність зловмисників, які торгували програмами для взлому WhatsApp, Viber і Telegram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ припинила діяльність зловмисників, які торгували програмами для взлому WhatsApp, Viber і Telegram

Кримінал
1121
СБУ зупинив протиправну діяльність працівників однієї з київських ІТ компаній. Про це йшлося на сайті СБУ.
Так, зловмисники організували незаконний продаж спеціалізованого програмного забезпечення. Основне його призначення – віддалене отримання інформації з комп’ютерів і телекомунікаційного обладнання.
Програми дозволяли безперешкодно збирати та передавати інформацію про дії користувачів. Включаючи дані, які передавалися через месенджери соціальних мереж «Вк», «Іnstagram», «Facebok» та WhatsApp, Viber, Telegram чи електронними поштовими ресурсами.
Зловмисники збували це програмне забезпечення підприємствам приватного сектору. Усе це – начебто для запобігання витоку службової інформації. У подальшому планували його реалізацію також установам державного сектору.
У ході проведених обшуків в офісному приміщенні ІТ компанії виявлено та вилучено чорнові записи, листування та документи із доказами протиправної діяльності.
Наразі двом правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Довідка Finance.ua:

  • Шахраї оформили кредит без вашої згоди. Як діяти? По-перше, необхідно максимально з’ясувати всю інформацію, яка стосується кредиту: коли був оформлений кредит; хто є кредитором; яка загальна сума кредиту; яка сума заборгованості.
  • за можливості необхідно ознайомитись з документами та отримати копії документів, які є у банку чи фінансовій установу за цим кредитом: заява на отримання кредиту; копії паспорту, ІПН, копії документів, що підтверджують перерахування або видачу коштів тощо.
  • на сайті Першого Всеукраїнського бюро кредитних історій можна перевірити свою кредитну історію та встановити контроль за інформацією про себе. Також на сайті можна виявити факт шахрайства та недостовірність кредитної історії.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас