Доступ до інтернету: Кабмін схвалив план заходів до кінця 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доступ до інтернету: Кабмін схвалив план заходів до кінця 2022 року

Казна та Політика
370
Кабінет Міністрів схвалив плану заходів з розвитку широкосмугового доступу до інтернету на 2021 — 2022 роки. План передбачає створення державної платформи стану розвитку Broadband.gov.ua.
Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, нерівномірне забезпечення широкосмугового доступу до інтернету та низька готовність держави, бізнесу та громадян до споживання інтернет-послуг обумовлені низкою проблем в питаннях проведення відповідної державної політики щодо забезпечення інклюзивного доступу до інтернету (інфраструктурні та цінові обмеження, доволі низький рівень платоспроможності українців), належного рівня цифрових навичок у населення, довіри та забезпечення безпеки в інтернет-мережі тощо.
«Реалізація заходів, викладених у плані заходів з розвитку широкосмугового доступу до інтернету на 2021 — 2022 роки сприятиме доступності послуги широкосмугового доступу до інтернету (ШСД) для кожного мешканця України», — йдеться в документі.
Автори документу зазначають, що функціонування державної платформи стану розвитку Broadband.gov.ua створить умови для ефективних державних інвестицій для забезпечення ШСД у всіх закладах державної та комунальної форми власності, забезпечить прозорі закупівлі у телекомунікаційній сфері, можливість підключення до ШСД у всіх населених пунктах країни та слугуватиме єдиним вікном для збору інформації про якість телекомунікаційних послуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас