Dragon Capital погіршив прогноз зростання ВВП України в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital погіршив прогноз зростання ВВП України в 2021 році

Казна та Політика
532
Інвестиційна компанія Dragon Capital погіршила прогноз зростання української економіки в 2021 році з 4,6% до 3,5% у зв’язку з несподівано гіршими, ніж очікувалося, попередніми даними ВВП у другому кварталі цього року.
Про це повідомив засновник і генеральний директор компанії Томаш Фіала інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«(Оприлюднені Держстатом — ІФ) результати другого кварталу були набагато гіршими, ніж всі очікували: лише 5,4% замість близько 7−8%, які всі очікували. Цей результат другого кварталу здивував і місцеві, і глобальні банки», — сказав він.
Як зазначив Фіала, однією з причин такої оцінки від Держстату стала оптова торгівля, що має досить велику частку у ВВП, падіння якої за підсумками півріччя прискорилося до 5,7% з 3,0% за підсумками першого кварталу.
«Це дуже несподівана цифра, тому що всі суміжні сектори ростуть, і роздрібна торгівля зростає досить швидко. Виникає питання до того, як Держстат працює і складає ці звіти. 14 вересня будуть випущені більш докладні дані щодо оптової торгівлі, а 20 вересня — щодо ВВП. Там побачимо. Але поки не зрозуміло, чому оптова торгівля могла так впасти», — додав глава Dragon Capital.
До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Лмше кілька кліків, і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
За словами глави Dragon Capital, наразі зовнішня кон’юнктура для України дуже сприятлива: ціни на її експорт зросли, вартість грошей у світі залишається низькою, а ймовірність довгострокового зростання інфляції в світі і різкого розвороту політики провідних центробанків ринків поки мала.
Згідно з оцінками Dragon Capital, дефіцит держбюджету України в 2021 році складе близько 3,9% ВВП замість закладених у держбюджеті 5,2%. «Просто не вдасться залучити фінансування на більший дефіцит навіть при тій хорошій кон’юнктурі, яка є», — вважає Фіала.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас