Samsung готується випустити рекордний датчик для камер до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung готується випустити рекордний датчик для камер до 2025 року

Технології&Авто
382
Хечан Лі, старший віце-президент Samsung Electronics Automotive Sensors, показав цікавий слайд в своєму виступі на SEMI Europe Summit.
На слайді представлено зміну розміру пікселів і роздільної здатності сенсора камери з 2000 року. Крім того, він показує, що Samsung планує випустити 576-мегапіксельний сенсор камери десь у 2025 році.
Однак цей сенсор може з’явитися не в смартфонах, а в автомобілях.
«Для нашого новітнього датчика зображення з роздільною здатністю 108 Мп, ISOCELL Bright HM1, ми впровадили нашу запатентовану технологію Nonacell, яка значно збільшує кількість світлопоглинаючих пікселів. У порівнянні з попередньою технологією Tetracell, яка має масив 2×2, структура пікселів 3×3 технології Nonacell дозволяє, наприклад, дев’яти пикселям 0,8 мкм функціонувати як один піксель 2,4 мкм. Це також знижує проблему, яка виникає через умови слабкого освітлення, коли світлова інформація часто буває бідною», — розповів Хечан Лі.
Samsung готується випустити рекордний датчик для камер до 2025 року
На сайті Samsung раніше згадувалося, що роздільна здатність людського ока становить близько 500 мегапікселів, і компанія сподівається перевершити цей рівень. Однак це не обов’язково означає, що сенсором буде зручно користуватися в смартфонах.
Навпаки, такі датчики можуть використовуватися в автономних транспортних засобах, дронах і медичному обладнанні. Автономним транспортним засобам також необхідні надпотужні чипи для обробки зображень і відео з таких датчиків високої роздільної здатності. Так що припущення, що на смартфонах такого сенсора не буде, цілком логічно.
Додамо, 50-мегапіксельний сенсор ISOCELL GN2 від Samsung буде хорошим вибором для смартфонів через його великий розмір пікселя (2,8 мкм), двопіксельне автофокусування, обробку HDR, запису відео 4K 120 кадрів на секунду і 8K 30 кадрів на секунду, а також низький рівень шуму.
Нові Galaxy S22 і Galaxy S22 + можуть використовувати саме цей 50-мегапіксельний сенсор.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас