Чи боїться ПриватБанк конкуренції з необанками, і зокрема з mono — голова правління Привату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи боїться ПриватБанк конкуренції з необанками, і зокрема з mono — голова правління Привату

Фондовий ринок
1441
До необанків слід ставитися серйозно, нехай навіть невелика їх частина стане успішною.
Про це в інтерв’ю НВ Бізнес заявив глава правління ПриватБанку Герхард Бьош, відповідаючи на питання, як він оцінює загрози конкуренції з боку необанків, у тому числі – monobank.
За його словами, більшість необанків у Європі не досягають успіху, і ми про них навіть ніколи не чули.
«Але є один цікавий момент, — сказав Бьош, — в Європі необанки змусили класичні банки оптимізувати роботу, тому що загроза необанків відчутна, реальна. Банківський сектор цю загрозу усвідомив і намагається покращитись».
За його словами, що стосується ПриватБанку, у нього є три конкурентні переваги.
«[Перша] наша позиція на ринку, клієнтська база і розмір клієнтського портфелю. Друге: ПриватБанк протягом багатьох років був незаперечним лідером інноваційності та має великий потенціал подальшого зростання. Що стосується цифрових каналів, ноу-хау, ми не слабші за жодний із необанків. І головне. Ми не необанк у класичному розумінні, у нас є додаткова перевага — розмір нашої мережі», — сказав Бьош.
Він також зазначив, що необанки, як правило, починають свою роботу, зосередившись на одному дуже вузькому сегменті, де простіше розширювати свою клієнтську базу. У той же час, цифрові канали, Приват24 плюс мережа філій дозволяє ПриватБанку бути набагато ближче до клієнта, ніж будь-якому іншому банку.
При цьому Бьош визнав, що у Привата є план скорочення мережі і кількості співробітників до економічно виправданого рівня.
«Це об’єктивна реальність, нова реальність. Все більше клієнтів переходять на цифрові канали взаємодії з банком. Все більша кількість клієнтів буде використовувати все більшу кількість продуктів, не відвідуючи при цьому відділення банків. Але ми говоримо про поступове, природне скорочення», — сказав він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас