Як знайти та успадкувати депозити в банках і скільки це коштує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як знайти та успадкувати депозити в банках і скільки це коштує

Особисті фінанси
4981
Finance.ua як портал, який дбає про статки своїх читачів, вирішив розповісти про те, як успадкувати депозити, цінні папери й інші фінансові активи.
В Мінсоцполітики недавно запропонували внести зміни до законодавства та стягувати зі спадкоємців майна померлих громадян витрати на утримання останніх, які понесла держава. Ця новина та її обговорення виявили той факт, що більшість українців мають слабке уявлення що таке спадщина, та в який спосіб її можна отримати.
Як знайти та успадкувати депозити в банках: Процедура успадкування грошових коштів, розміщених спадкодавцем на банківських рахунках загалом, не дуже відрізняється від процедури успадкування іншого майна. Але спадкоємці не завжди знають, чи є у спадкодавця депозити та в якому саме банку вони розміщені. Особливо часто це питання виникає у разі спадкування за законом.
Хто допоможе розшукати рахунки. Нотаріус, до якого ви звернулися із заявою про прийняття спадщини. Він направить до банківської установи відповідний запит, що дозволяє відкрити банківську таємницю і повідомити нотаріусу на такий запит всі обставини, пов’язані з рахунком спадкодавця.
Однак в Україні наразі нараховується 72 банки і, можливо, що доведеться надсилати відповідні запити до кожного з них.
Ціна питання. У приватних нотаріусів визначеної ціни на таку послугу нема, все відбувається за домовленістю. У державного нотаріуса на цю послугу існують тарифи, встановлені Мін’юстом. Тому назвати суму, у яку це обійдеться, важко – все залежить від конкретного випадку.
Якщо вклад в іншій країні. Його також можливо відшукати. Процедура приблизно аналогічна вітчизняній, але в залежності від законодавства кожної країни існують нюанси. Банківський рахунок можна відшукати. І розпочинати його пошуки треба саме за допомогою нотаріуса.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас