Українці стали брати ще більше мікрокредитів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали брати ще більше мікрокредитів (інфографіка)

Кредит&Депозит
849
Finance.ua як портал, що знає все про кредити, розповідає, як змінилася динаміка виданих кредитів та скільки заборгували українці мікрофінансовим організаціям.
Скільки кредитів взяли? За перше півріччя 2021-го українськими мікрофінансовими організаціями (МФО) було видано 7 152 636 швидких кредитів на суму 31,6 млрд, пише Опендатабот. Це на 43% більше грошей, ніж в першому півріччі 2020 року, коли загальна сума позик склала 22 млрд.
Кількість видаваних в Україні кредитів зростає рік від року: в 2019 році щомісяця в середньому видавалося 982,5 тис. кредитів, в 2020 — 1 млн кредитів, а в 2021 видається вже 1,2 млн.
Українці стали брати ще більше мікрокредитів (інфографіка)
Що з боргами? Також продовжує збільшуватися загальна сума невиплачених боргів за мікрокредитами — її зростання з початку року склало 6,5%. Наразі українці винні мікрофінансовим організаціям 14,9 млрд грн за простроченими кредитами.
Українці стали брати ще більше мікрокредитів (інфографіка)
З кінця минулого року середня сума кредиту виросла на 9% — з 4059 до 4417 грн.

Довідка Finance.ua:

  • на початку року набули чинності зміни до закону про кредитування, що впливають на сферу мікрокредитних фінансових організацій. Так, розмір суми штрафів та пені не може бути більшим ніж два розміри отриманої людиною суми, якщо кредит більше 1 мінімальної заробітної плати (6 тис. грн з 1 січня 2021 року);
  • однак це правило не поширюється на менші кредити. Тут, як і раніше, діє загальна норма — розмір штрафів і пені не може перевищувати 50% кредиту. Учасники ринку ще взимку висловили думку, що ці зміни не будуть суттєво впливати на кількість видаваних кредитів, — і як тепер видно, вони мали рацію.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас