Шмигаль анонсував конкурс з відбору чотирьох членів наглядової ради Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль анонсував конкурс з відбору чотирьох членів наглядової ради Нафтогазу

Казна та Політика
323
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив протягом тижня оголосити конкурс щодо відбору чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК Нафтогаз України. Вони мають обрати нового голову правління компанії до 1 травня 2022 року.
Про це повідомив прем’єр у Telegram-каналі.
«Доручив першому віце-прем’єру-міністру економіки Олексію Любченку протягом тижня забезпечити оголошення конкурсу з відбору чотирьох членів наглядової ради НАК Нафтогаз України», — написав він.
Зазначено, що доручення віддано на виконання рішення РНБО від 30 липня поточного року про заходи щодо нейтралізації загроз в енергетичній сфері, введеного в дію указом президента № 452 від 28 серпня 2021 року.
«Конкурс має закінчитися в листопаді 2021 року для того, щоб у нового складу наглядової ради було достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління і провести конкурс на його обрання не пізніше ніж до 1 травня 2022 року», — додав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • 30 квітня наглядова рада Нафтогазу оголосила, що йде у відставку. Перед цим Кабмін відсторонив членів наглядової ради строком на два дні і звільнив голову правління Андрія Коболєва, призначивши замість нього Юрія Вітренка;
  • вже 14 травня стало відомо, що п’ять із шести членів наглядової ради Нафтогазу відмовилися від пропозиції Кабміну продовжити їхні повноваження на рік. Але пізніше погодилися продовжити контракти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас