У Мінагрополітики обіцяють активно протидіяти аграрному рейдерству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагрополітики обіцяють активно протидіяти аграрному рейдерству

Казна та Політика
165
Міністерство аграрної політики готове брати активну участь у протидії аграрному рейдерству.
Про це заявив заступник міністра аграрної політики Тарас Дзьоба.
«Наше відомство перебуває в процесі інституційної трансформації, на передньому краї інституційних змін в країні. Ми граємо провідну роль у проведенні земельної реформи та пов’язаних з цим процесів. Мінагрополітики готове до активної співпраці з громадами у протидії рейдерству. Разом з Держгеокадастром будемо вживати всіх необхідних заходів з цього приводу», — заявив Дзьоба.
Круглий стіл «Громадська антирейдерська платформа. Презентація та обговорення заходів протидії рейдерству та захисту права власності в умовах ринку землі» організовано за ініціативи Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад». Під час круглого столу йшлося про актуальні питання та заходи протидії рейдерству у сфері аграрних відносин. Зокрема, було анонсовано відкриття «гарячої лінії» правової допомоги у випадках рейдерства в аграрній сфері за номером (044) 585−90−10.
Як повідомлялося, Громадська антирейдерська платформа заснована за підтримки програми USAID AGRO на початку 2021 року разом з Нотаріальною палатою України, Національною асоціацією адвокатів України, Всеукраїнською асоціацією громад, Всеукраїнською аграрною радою, Бізнес-Вартою, Асоціацією фермерів і приватних землевласників Дніпропетровської області. Метою створення платформи є посилення системи протидії рейдерству, удосконалення механізмів захисту майнових прав у аграрному секторі, підвищення правової культури серед представників бізнесу аграрної сфери та населення в цілому.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас