ЄС випустить «зелені» облігації обсягом EUR250 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС випустить «зелені» облігації обсягом EUR250 млрд

Світ
258
Європейська комісія планує в жовтні провести першу емісію «зелених» облігацій, обсяг яких в цілому досягне EUR250 млрд, передає Green Deal.
«Намір ЄС випустити „зелені“ облігації в розмірі EUR250 млрд до кінця 2026 року зробить нас найбільшим емітентом „зелених“ облігацій у світі. Це також висловлює нашу прихильність стійкості і ставить стійке фінансування на чільне місце зусиль ЄС щодо відновлення (від наслідків пандемії COVID-19. — Ред.)», — заявив комісар ЄС з бюджету Йоханнес Хан, слова якого наводяться в офіційному пресрелізі.
Згідно з повідомленням, у вівторок в Брюсселі схвалили механізм функціонування «зелених» облігацій. Він повинен гарантувати, що залучені кошти будуть спрямовані на «зелені» проєкти, і Єврокомісія звітуватиме про їх вплив на навколишнє середовище.
Як повідомлялося, в липні Єврокомісія презентувала стратегію сталого фінансування для боротьби зі зміною клімату, Європейський стандарт «зелених» облігацій, а також ухвалила делегований регламент щодо розкриття фінансовими і нефінансовими компаніями інформації про ступінь стабільності їхньої діяльності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас