Іспанія продовжує підвищувати мінімальну заробітну плату, щоб зменшити розрив між багатими й бідними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія продовжує підвищувати мінімальну заробітну плату, щоб зменшити розрив між багатими й бідними

Особисті фінанси
2141
Finance.ua як портал, який стежить за зарплатами в Україні та у світі, дізнався, що Іспанія продовжує підвищувати мінімальну заробітну плату. Робиться це для того, щоб зменшити розрив між багатими й бідними.
Міністр економіки Надія Кальвіньо заявила, що Іспанія дотримується своєї стратегії підвищення мінімальної заробітної плати для подолання зростаючого розриву багатства в країні на тлі найшвидшого прискорення інфляції за майже десятиліття.
“Це важливий інструмент для зменшення нерівності, яка зросла в нашій країні за останні роки”, – сказала Кальвіньо, яка також займає посаду віце-прем’єр-міністра, в інтерв’ю Bloomberg Television.
Минулого року економіка Іспанії скоротилася майже на 11%.
Як в Україні. Нагадаємо, що нині мінімальна зарплата в Україні становить 6000 грн. А з 1 липня в Україні підвищився прожитковий мінімум. Від його розміру залежать всі соцвиплати. Відповідно, зросла допомога з безробіття.
Розмір допомоги з безробіття — чотири прожиткові мінімуми для працездатних осіб. З 1 липня це 2379 грн.
Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що наступного року мінімальну зарплату в Україні збільшать до 7700 грн. «Це буде пріоритетом і вже буде визначено при формуванні бюджету на 2022-2024 роки. Гроші для збільшення цих виплат є», – зазначав Марченко.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів України схвалив прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021−2023 роки. У цьому документі, зокрема, закладається зростання мінімальної зарплати.
  • Як буде змінюватися мінімалка: з 1 грудня 2021 року — до 6500 грн; у 2022 році – до 6700 грн; у 2023 році — до 7176 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас