На реконструкцію аеропорту «Вінниця» надійшли перші 13 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На реконструкцію аеропорту «Вінниця» надійшли перші 13 млн грн

Казна та Політика
217
На рахунок держказначейства Вінницької області надійшов перший транш у розмірі 13 млн грн для проведення реконструкції аеропорту «Вінниця».
Про це у Facebook повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.
«135 млн грн — стільки отримає вінницький аеропорт цього року. Саме таку суму може освоїти підрядник у 2021 році», — написав Борзов.
Таким чином, зазначив він, незабаром почнеться реконструкція аеропорту. Вона буде проведена у рамках програми «Велике будівництво».
Борзов нагадав, що в кінці червня було прийнято постанову Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця». На початок реконструкції аеропорту в держбюджеті передбачили 604,27 млн грн.
Аеропорт «Вінниця» — єдиний функціонуючий міжнародний аеропорт Центральної України, в радіусі понад 150 км немає інших сертифікованих і функціонуючих аеропортів.
За словами голови ОДА, основна проблема аеропорту — недостатня несуча здатність покриттів злітно-посадкової смуги: обмеження тільки до 14 злітно-посадкових операцій на тиждень літаків класу Boeing 737−800 і Airbus-320, а також застаріле аеродромне обладнання.
«Тому єдиним рішенням є реконструкція аеродрому з заміною всього обладнання», — зазначив Борзов.
Аеродром є власністю Міноборони і використовується спільно з комунальним аеропортом.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас