Україна отримає транш від МВФ: у Євросоюзі похвалили судову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає транш від МВФ: у Євросоюзі похвалили судову реформу

Казна та Політика
1698
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас вважає, що у першій половині вересня Україна «почує гарні новини» з Брюсселю щодо траншу Міжнародного валютного фонду.
Про це Маасікас сказав у коментарі Суспільному.
«Макрофінансова допомога Євросоюзу політично пов’язана із програмою МВФ. І комісія у Брюсселі наразі чекає підтвердження від МВФ. Усі пам’ятають про дедлайни, і я впевнений, що найближчими днями ми почуємо гарні новини із Брюсселю», — сказав він.
Маасікас додав, що Україна проробила гарну роботу і деякі речі були змінені на краще. Особливо — судова реформа та висококваліфікована рада суддів.
Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна виконала умови, необхідні для виплати другого траншу макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Довідка Finance.ua:

  • 12 червня 2020 року Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів;
  • Україна вже понад рік не може отримати транш МВФ за програмою від 9 червня 2020 року на близько 5 млрд доларів, спрямовану на допомогу у подоланні наслідків пандемії COVID-19 через недостатній прогрес у втілення обіцяних Києвом реформ. Очікувалося, що решта суми одним чи двома траншами надійде до України ще у 2020 році, а потім до літа 2021 року.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас