Сальвадор визнав Bitcoin законним платіжним засобом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сальвадор визнав Bitcoin законним платіжним засобом

Фінтех і Картки
260
У Сальвадорі 7 вересня криптовалюта Bitcoin стала офіційним платіжним засобом нарівні з американським доларом.
Закон про це прийняли ще влітку, але діяти він почав лише зараз.
Як пише видання Fast Company, зміна в законодавстві країни означає, що тепер власник Bitcoin може легально оплачувати криптовалютою послуги і товари. Також Bitcoin можуть стягуватися для оплати боргів, а держава бере на себе зобов’язання конвертації Bitcoin в американські долари.
При цьому, згідно з існуючими законами, бізнес не зобов’язаний приймати криптовалюту. Згідно з чинними сьогодні правилами, приватний бізнес має право сам вирішувати, в якому форматі він може приймати оплату: тільки картками, тільки готівкою і так далі. Таким чином, новий статус ще не означає, що житель країни зможе в будь-якій кав’ярні взяти напій за Bitcoin.
Для популяризації нової ініціативи держава обіцяє по $30 кожному, хто завантажить електронний гаманець Chivo. Також в країні буде встановлено до 200 банкоматів, де можна обміняти криптовалюту в долари.
Влада країни не приховує, що така ініціатива була необхідна для стимулювання економіки країни і припливу криптоентузіастів. Так, наприклад, за 3 Bitcoin можна отримати статус резидента.
Втім, як пише Fast Company, чи стане Сальвадор особливим місцем для власників найдорожчої криптовалюти – невідомо. У країні лише у кожного третього є банківський акаунт, тому цифрові валюти не скоро замінять готівковий долар.
Сальвадор вирішили підтримати інвестори з Reddit. Один з авторів запропонував учасникам спільноти r/Bitcoin купити криптовалюти всього на $30 і тим самим показати інтерес до Bitcoin. У співтоваристві кілька мільйонів осіб, і якби кожен здійснив операцію купівлі, це дало б одночасний приплив на майже $100 млн. Невідомо, як багато людей, які побачили повідомлення, купили Bitcoin, але 7 вересня біткойн перевалив за $52 000 вперше за останні кілька місяців.
Більше новин не лише про Bitcoin, але й інші валюти, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас