Renault представила повністю електричний хетчбек Megane E-Tech Electric — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault представила повністю електричний хетчбек Megane E-Tech Electric

Технології&Авто
577
На виставці IAA Mobility 2021 в Мюнхені компанія Renault представила компактний електричний хетчбек на універсальній платформі Renault-Nissan CMF-EV, що розроблялася автомобільними виробниками спеціально для створення різних електромобілів.
Хоча новинка використовує ту саму платформу, що і Nissan Ariya, вона компактніша. Довжина моделі Renault – 4,21 м, висота — 1,6 м, а розмір колісної бази — 2,7 м. При оцінці габаритів «японець» програє в усіх відношеннях.
Експерти припускають, що нове рішення Renault буде конкурувати з Volkswagen ID.3/ID.4, Skoda Enyaq iV або, наприклад, Kia EV6 та іншими моделями подібного класу. На відміну від більшості «базових» електромобілів із заднім приводом новинка використовує передній, при цьому машина, за даними Renault, отримала досить місткий багажник.
Renault представила повністю електричний хетчбек Megane E-Tech Electric
Базова версія оснащена двигуном на 130 к.с. і АКБ ємністю 40 кВт·год, запас ходу — до 300 км. Дорожчий варіант має силову установку на 218 к. с., АКБ на 60 кВт·год, а також запас ходу 470 км (за стандартом їздового циклу WLTP).
У старших комплектаціях E-Tech Electric отримав своєрідну L-подібну приладову панель, що включає власне дисплей діагоналлю 12,3 дюйма і додатковий планшет з мультимедійними функціями на 12 дюймів. Таким чином комплектуються не всі машини — базові варіанти отримають приладові панелі по 9 дюймів. Постачальником чипів для панелей є Qualcomm, а за розробку операційних систем відповідає Google.
Renault представила повністю електричний хетчбек Megane E-Tech Electric
Очікується, що попередні замовлення на новинки прийматимуть вже взимку 2022 року, а самі продажі стартують навесні. Компанія вже розмістила характеристики модельного ряду на офіційному сайті.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас