Xpeng тестує аеротаксі в горах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xpeng тестує аеротаксі в горах

Технології&Авто
188
Китайський виробник електромобілів і eVTOL-апаратів Xpeng відзвітував про розробку нової моделі аеротаксі Voyager X2.
Компанія запустила з нею серію випробувань в екстремальних умовах і на великій висоті. Зараз Voyager X2, як повідомляє Electrek, літає над гірськими районами Китаю і піднімається на висоту до одного кілометра.
У компанії вважають, що складні тести доведуть регуляторам ефективність і безпеку аеротаксі, що дозволить прискорити його комерціалізацію.
Xpeng Voyager X2 – це невеликий аеромобіль, розроблений для перельотів на короткі дистанції. Електричний апарат важить близько 390 кг і підтримує злітну масу до 590 кг. Максимальна швидкість Voyager X2 — 130 км/год. У такому режимі eVTOL-апарат зможе пролетіти близько 35 хвилин, після чого його батареям потрібна підзарядка.
За управління відповідає автопілот, розроблений китайськими інженерами. Система автоматично прокладає маршрути, розпізнає перешкоди і уникає зіткнень.
Voyager X2 також підтримує режим ручного управління, в рамках якого відповідальність за безпеку польоту несе людина. А на випадок, якщо автопілот і власник eVTOL-апарату не зможуть взяти управління на себе, Xpeng передбачила низку допоміжних інструментів.
Апарат поставляється з вісьмома незалежними групами батарей, які використовуються як резервне джерело живлення, а також аварійними роторами для екстреного приземлення. Більш того, якщо батареї і ротори також відмовлять, задіюється система катапультування з вбудованим парашутом.
Робочий зразок eVTOL Xpeng вже провів кілька тестових польотів в міських умовах і днями був представлений на автосалоні в Ченду.
За заявами розробника, внутрішні випробування проходили на літніх базах в Гуанчжоу, Дунгуані і Цзянмень під наглядом регуляторів на початку червня цього року. Голова і виконавчий директор XPeng Хе Сяопен також опублікував новий відеоролик, на якому зображений реальний прототип Voyager X2, що пролітає поруч з багатоповерховими будинками в Ченду.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас