Як вартість вживаних авто варіюється в залежності від кольору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вартість вживаних авто варіюється в залежності від кольору

Технології&Авто
831
Німецька платформа з продажу автомобілів mobile.de провела масштабне дослідження стосовно впливу кольору машини на її вартість при перепродажі. Загальний підсумок аналізу – забарвлення має велике значення. Може навіть більше, ніж багато хто думав.
Німецькі аналітики встановили, що автомобілі фіолетового кольору на вторинному ринку втрачають близько 27,2 відсотка середньої ціни, сріблястого – 25%, золотистого – 23,1%, жовтого – 13,3%, червоного – 11,5%, синього – 9 , 8%, сірого – 9,7, чорного – 9,5%, білого – 5,9%, оранжевого – 5,4%, зеленого – 1,3%. Тобто, як видно, деякі кольори можуть відчутно здешевлювати машину. В основному це стосується нетипових кольорів.
У mobile.de відзначають, що одні й ті ж автомобілі з більш яскравими кольорами набагато рідше проглядаються в оголошеннях, ніж машини з більш нейтральними кольорами на кшталт сірого або чорного.
Разом з тим дослідники підкреслюють, що велике значення має клас автомобіля. Так, червоний може бути відмінним вибором на користь Ferrari, але коли мова йде про бізнес-седани, такі як Volkswagen Passat або BMW 5-Series, таке забарвлення недоречне, оскільки викличе у власника великий головний біль при перепродажі.
В цілому німці констатують: власнику, який розраховує в майбутньому добре «збути» свою залізну конячку, необхідно пам’ятати, що колір повинен відповідати сегменту автомобіля або деяким середнім значенням. Також краще уникати модних кольорів – вони можуть бути популярні сьогодні, але вже завтра втратити актуальність.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас