Суд скасував заборону на будівництво висоток у селах поблизу Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував заборону на будівництво висоток у селах поблизу Києва

Нерухомість
1134
У четвер, 2 вересня, набрало чинності скасування державних будівельних норм в частині максимальної висотності будівель в населених пунктах.
Про це повідомив на своїй сторінці адвокат, член правління Асоціації адвокатів України Юрій Хапко.
За день до цього «в судовому порядку було скасовано пункт ДБН (державних будівельних норм. — Ред.), який забороняв будівництво висоток у селищах-сателітах Києва. Це актуально, бо зараз вони переживають етап активного розвитку», — розповів він.
1 вересня Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Міністерства розвитку громад і територій на рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання протиправним скасування наказу міністерства про закріплення в державних будівельних нормах (ДБН) заборони на будівництво багатоповерхових будинків у селах із населенням понад 1 тис. осіб. і кварталах садибної забудови.
Хапко додав, що це відкриває для забудовників нові можливості в передмісті.

Реновація застарілого житла в Україні. Підводні камені 🏡

«Ні для кого не секрет, що Київ та регіон — одвічні конкуренти за покупців нерухомості. Останнім часом передмістя почало випереджати столицю за обсягом будівництва нових площ через низку факторів. З прийняттям такого рішення ця тенденція на ринку може продовжитись», — вказав адвокат.
Рішення може бути оскаржено.
Скасований судом пункт ДБН Б.2.2−12:2019 «Планування та забудова територій» передбачає, що максимальна висота житлової забудови в селах із населенням понад 1000 осіб становить чотири поверхи (12 м). Ним також забороняється розташування багатоквартирних (секційних) будинків у кварталах садибної забудови.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас