Для коригування проектів метро в Києві уряд виділив 100 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для коригування проектів метро в Києві уряд виділив 100 мільйонів гривень

Казна та Політика
274
Діючі проєкти будівництва метрополітену в Києві, що розроблялися у 2008−2012 роках, не відповідають поточним потребам столиці і реаліям ринку, тому уряд виділив додаткові 100 мільйонів гривень на їх коригування.
Про це пише пресслужба Міністерства інфраструктури у Facebook.
«Наразі ми говоримо про проєкти, які затверджені ще у проміжку 2008−2012 років. За цей час, окрім цін на матеріали, змінилось і саме місто. На прикладі Подільсько-Воскресенського мосту ми бачимо, як затягування будівництва та деактуалізація проєкту, ще й за умов хаотичної забудови, може призвести до катастрофічних для міста наслідків», — прокоментував рішення уряду міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
За його словами, у перспективі розглядається також варіант запуску системної державної програми щодо розвитку метрополітену в Україні.
Для коригування проектів метро в Києві уряд виділив 100 мільйонів гривень
Відомо, що в Києві будуть скориговані проєкти будівництва І черги Лівобережної лінії метрополітену Троєщина — Осокорки від вул. Милославська до станції метро «Лівобережна» з електродепо «Троєщина» у Деснянському та Дарницькому районах, а також ділянки 4-ї гілки (Подільсько-Вигурівської лінії) метрополітену від станції «Вокзальна» до ст. «Райдужна» з відгалуженням у напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.
Як уточнюють в міністерстві, за останні 10 років в Україні будівництво нових станцій метро практично не велося. Останню станцію метро в Києві («Теремки») було відкрито в 2013 році, а всього за роки незалежності в Україні було побудовано 36 станцій метрополітену, з яких лише чотири — з 2011 по 2021 рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас