За програмою Зеленського «Велике будівництво» до Одеського порту прокладають безкоштовну дорогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За програмою Зеленського «Велике будівництво» до Одеського порту прокладають безкоштовну дорогу

Казна та Політика
451
В Одеській області з’явиться нова 5,3-кілометрова дорога, яка зв’яже морський порт із міжнародною трасою М-28 Одеса — Южний.
Користування дорогою буде повністю безкоштовним, повідомляє прес-служба Укравтодору.
Проект виконують у рамках програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».
«Створення нової цементобетонної дороги, котра забезпечить безкоштовний заїзд до морського порту, просувається впевненим темпом. Проводимо підготовчі роботи до будівництва естакади у складі дороги. Вона з’єднуватиметься з вже існуючою естакадою Адміністрації морських портів України. Саме ця інженерна споруда дозволить оминути територію приватної компанії», — інформує агентство автомобільних доріг.
Будівництво ведеться у складних гідрогеологічних умовах, для прокладання автошляху доведеться міняти ґрунти підошви земляного полотна на глибину двох метрів.
Крім самої дороги протяжністю 5,3 км, на ділянці з’являться TIR-майданчики для великовагового автотранспорту, розраховані на 300 машин, 2 майданчики зважування-в-русі (WiM). Також тут працюватиме контрольно-пропускний пункт, а дорогу розширять з 4 до 6 смуг для швидкої перевірки вантажівок.
Планується, що нову дорогу завершать протягом 2021−2022 року. Крім того, за програмою президента «Велике будівництво» в Одеській області до кінця року побудують та відремонтують 180 км доріг державного значення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас