Набрав чинності закон про нові правила продажу іпотечного майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрав чинності закон про нові правила продажу іпотечного майна

Нерухомість
1493
Сьогодні набув чинності Закон України № 1701-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні» щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні.
Мета закону. Усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні.
Закон вдосконалює наявну наразі систему реалізації арештованого майна, дотримання процедури нотаріального засвідчення фактів при реалізації предмета іпотеки та забезпечення безспірності прав іпотекодержателя при задоволені його вимог.
Нагадаємо, Державна служба статистки оприлюднила дані про кількість та площу квартир у житлових будинках, прийнятих в експлуатацію по регіонах у січні-червні 2021 року. На Київ і область припадає приблизно 25% від усієї площі житла в Україні.
Найбільше житла за площею прийнято: у Київській області – 703,8 тис. кв. метрів; Львівській області – 699,6 тис. кв. метрів; Києві – 512,8 тис. кв. метрів; Одеській області – 425,9 тис. кв. метрів.

Довідка Finance.ua

  • Протягом цього року вторинний ринок житлової нерухомості в Україні додасть приблизно 15−20% у вартості. Майже половина від цього зростання запланована якраз на осінній період.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас