Новий транш від МВФ планують обговорити у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий транш від МВФ планують обговорити у вересні

Казна та Політика
185
Радник Президента з економічних питань Олег Устенко заявив, що питання отримання нових коштів від МВФ Україна порушить під час візиту місії фонду до Києва, який очікується цього місяця.
Про це він заявив в ефірі телеканалу «Дом».
«Наш парламент планує проголосувати два досить важливі законопроєкти, один із яких посилює незалежність Національного банку, що так необхідно для країни, де політичні дискусії часом зашкалюють. Другий закон, який має бути проголосований у Верховній Раді, стосується посилення нашої антикорупційної архітектури», — заявив Устенко в контексті зобов’язань України.
Він підкреслив, що питання про надання чергового траншу буде винесено на засідання Ради директорів, окрім цього очікується макрофінансова допомога від ЄС у розмірі 600 млн дол до 14 вересня.

Довідка Finance.ua:

  • 23 серпня Україна отримала на свій рахунок в МВФ 1,9 млрд спеціальних прав запозичення (близько 2,7 млрд дол.) у рамках розподілу 650 млрд дол. між країнами-членами;
  • банкіри скептично поставилися до заяви прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який анонсував, що отримані $ 2,7 млрд від МВФ дозволять збільшити соціальні виплати.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас