Представлено електричний концепт-кар Audi Grandsphere, заточений під автономне водіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено електричний концепт-кар Audi Grandsphere, заточений під автономне водіння

Технології&Авто
296
Audi представила концепт електромобіля Grandsphere, ключовою особливістю якого є адаптація під автономне водіння. Технічна частина транспортних засобів змінюється, з нею змінюється і загальний підхід до проєктування машин.
Електромобіль підлаштовується під бажаний стиль водіння свого власника. Якщо він не хоче керувати машиною сам, кермо і педалі просто прибираються, а водій практично стає пасажиром в комфортному салоні з обробкою з дерева. Бортова система позбавлена традиційного екрану, вся необхідна інформація проєктується на поверхню дерев’яної приладової панелі під лобовим склом. Якщо ж у водія виникає бажання керувати автомобілем самостійно, перед ним з’являються педалі і рульове колесо.
Audi Grandsphere є другим концепт-каром з трьох в новій серії. Першим був Skysphere, виконаний в дещо агресивному дизайні і здатний змінювати довжину колісної бази залежно від режиму їзди. У режимі Grand Touring для далеких поїздок вона подовжується, а при активації режиму Sports скорочується на 250 мм для підвищення маневреності. Використовуване в назві слово «Sphere» — своєрідна метафора, тривимірне уявлення кілець в логотипі автовиробника. Хоча не зовсім зрозуміло, чому в цій серії три, а не чотири концепт-кара.
Представлено електричний концепт-кар Audi Grandsphere, заточений під автономне водіння
У концепті Audi Grandsphere передбачано автопілот 4 рівня — машина здійснює управління в автономному режимі лише за певних умов, присутність водія поки ще обов’язкова. І від цього залежить конфігурація інтер’єру. Багато автовиробників зараз переглядають основи проєктування машин з урахуванням нових можливостей.
Audi характеризує концепт Grandsphere як «салон преміум-класу з максимумом простору», і це виправдано. При габаритах 5,35 м завдовжки, 2 м завширшки і 1,39 м заввишки довжина колісної бази становить 3,19 м, модель виявилася крупнішою за актуальну A8. Передні і задні двері відкриваються в протилежні боки, за відсутності центральної стійки посадка в салон представляється більш ніж комфортною.
Представлено електричний концепт-кар Audi Grandsphere, заточений під автономне водіння
Програмна платформа підлаштовується під індивідуальні потреби власника, запам’ятовуючи, якими пунктами меню він користується частіше і пропонуючи релевантні опції. Підтримуються відстеження рухів очей, жестове і голосове управління, сенсорний інтерфейс і рукописне введення. Присутні і розважальні функції – машина комплектується навіть окулярами віртуальної реальності.
Представлено електричний концепт-кар Audi Grandsphere, заточений під автономне водіння
На борту Audi Grandsphere присутні два електродвигуни — на передній і задній осях. Вони забезпечують машині повний привід, а їх сумарна потужність становить 530 кВт (720 к.с.) при крутному моменті 960 Н·м. Цього вистачає, щоб забезпечити розгін до 100 км/год трохи більше ніж за 4 с. Максимальна швидкість не уточнюється, але відомо, що вона обмежена для збільшення запасу ходу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас