У бюджеті-2022 планують закласти фінансування освіти на рівні 7,2% ВВП, охорони здоров'я – 4,5% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У бюджеті-2022 планують закласти фінансування освіти на рівні 7,2% ВВП, охорони здоров'я – 4,5% ВВП

Казна та Політика
279
У Мінфіні планують на 2022 рік закласти по зведеному бюджету на рівні 4,5% ВВП на охорону здоров’я, близько 7,2% – по зведеному бюджету на освіту.
Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев на зустрічі зі Сторонами профспілок і Сторонами роботодавців щодо питання формування основних показників держбюджету 2022.
За словами Єрмоличева, наразі Мінфін готує проект держбюджету на наступний рік на основі схваленої Верховною Радою Бюджетної декларації на 2022 — 2024 роки, якою визначені основні завдання та пріоритети бюджету на наступні роки.
За його словами, завдання Мінфіну — зменшити дефіцит державного бюджету до 2024 року.
«Підготовка проєкту Державного бюджету України на 2022 рік здійснюється в умовах обмеженого фінансового ресурсу з урахуванням необхідності підготовки збалансованого та реалістичного проєкту. Відбулись дискусії з головними розпорядниками бюджетних коштів щодо визначення пріоритетних напрямів фінансування. Одним із головних пріоритетів є обороноздатність країни, фінансування медицини та підняття заробітних плат медикам. Плануємо на наступний рік закласти по зведеному бюджету на рівні 4,5% ВВП на охорону здоровʼя», — сказав заступник міністра фінансів.
«В освітній галузі кошти повинні працювати на освіту. В наступному році планується близько 7,2% ВВП по зведеному бюджету. Ми передбачаємо можливість оновлення матеріально-технічної бази шкіл та підтримку організації якісного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти», — додав він.
«Також під час наради обговорювались основні аспекти державного бюджету на 2022 рік, а саме: проблеми виплати заборгованості заробітних плат працівників вугільної галузі, збільшення фінансування медичної галузі, виплат заробітних плат у сфері охорони здоров’я, питання формування механізму обрахунку заробітної плати педагогам, нагальні проблеми Пенсійного фонду, необхідність збільшення прожиткового мінімуму та підвищення мінімальної заробітної плати», — йдеться у повідомленні Мінфіну.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас