Genesis приєдналася до виробників, які переходять на випуск тільки електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Genesis приєдналася до виробників, які переходять на випуск тільки електрокарів

Фондовий ринок
372
Преміальний бренд Hyundai офіційно заявив про подальшу розробку і виробництво виключно батарейних машин і електрокарів на паливних елементах.
«Бачення сталого (чистого) майбутнього» — так називається Стратегія Genesis, в рамках якої південнокорейський виробник планує стати 100-відсотково електромобільною маркою до 2030 року, а до 2035 року — повністю позбутися шкідливого сліду на всіх етапах виробництва, включаючи компоненти від підрядників.
Подібні заяви від світових автовиробників зараз лунають звідусіль, і з кожним новим повідомленням строки стають все ближчими. Дочірній бренд Hyundai вже давно має все необхідне для переходу на випуск електрокарів, завдяки розробкам Hyundai-Kia.
Навесні цього року стартував продаж першого електромобіля марки — седана G80 Electrified, бензиновий мотор якого замінила двомоторна електрична силова установка. А в цьому місяці дебютував перший електричний кросовер марки Genesis GV60, дизайн якого створений з чистого аркуша, хоча силова установка запозичена у Hyundai Ioniq 5 і Kia EV6. Також в розробці є спортивне купе на основі концепту Genesis X.
За планом Genesis, починаючи з 2025 року, на ринок має виходити по одному електрокару щороку. Це будуть повністю електричні машини на акумуляторах або паливних елементах. У материнської групи Hyundai є успішні напрацювання і в галузі водневих електрокарів — Hyundai Nexo досить популярна модель в своєму класі.
До 2030 року в лінійці Genesis буде вже вісім електромобілів. Судячи з тизерного фото, всі вони будуть мати оптику з двома паралельними лініями, як у сучасних автомобілів бренду.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас