Київ отримав перший 3-секційний трамвай у рамках угоди Мінінфраструктури та ЄІБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ отримав перший 3-секційний трамвай у рамках угоди Мінінфраструктури та ЄІБ

Казна та Політика
599
Київ отримав новий 3-секційний низькопідлоговий трамвай. Це перший із 20-ти трамваїв, що будуть закуплені за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у рамках ініціативи Міністерства інфраструктури України.
Про це повідомляє офіційна Facebook-сторінка міністерства.
У рамках угоди на оновлення трамвайного парку Києва буде спрямовано 24,9 млн євро кредиту. За ці гроші планується закупити двадцять 3-секційних низькопідлогових трамваїв виробництва ТОВ «Татра-Юг». Ці 26-метрові трамваї можуть перевозити близько 300 пасажирів. У вагонах передбачено місця для людей з інвалідністю.
Київ отримав перший 3-секційний трамвай у рамках угоди Мінінфраструктури та ЄІБ
Перший трамвай перебуватиме у Дарницькому депо і після пусконалагоджувальних робіт вийде на маршрут на Лівому березі столиці. Усю партію, згідно з графіком, планується поставити КП «Київпастранс» вже до початку 2023 року.
Кредит є частиною проєкту «Міський громадський транспорт України», який підтримується ЄС та спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах.
«Кредит ЄІБ на нові трамваї у Києві сприятиме розвитку екологічно безпечного та стійкого транспорту. Як представники кліматично-орієнтованого банку ЄС ми віримо, що розвиток ефективної системи міського громадського транспорту — один із найкращих способів боротьби із забрудненням та вирішення питань зміни клімату», — зазначив голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.
Проєкт ЄІБ «Міський громадський транспорт України» (фаза 1) — це рамковий кредит на 200 мільйонів євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас