Експерти назвали компанії, що продали найбільше електромобілів у 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали компанії, що продали найбільше електромобілів у 2020

Технології&Авто
589
За даними дослідження японського видання Nikkei Asia Review, проведеного спільно з дослідницькою фірмою Patent Results, Toyota Motor займає перше місце у світі за важливістю своїх патентів в Сполучених Штатах. Японська Nissan Motor, виробник електричного Leaf, посіла шосте місце.
Тільки 13 американських компаній увійшло до в топ-50. Ford Motor опинилася на другому місці, а General Motors – на четвертому місці. Лідер в сегменті електромобілів за обсягами продажів Tesla посів восьму сходинку.
До найкращих 50 увійшли два китайських концерни – виробники електромобілів BYD і Nio зайняли 32-е і 47-е місця відповідно.
Аналіз охоплює патенти, що стосуються компонентів електромобілів, таких як двигуни та акумулятори, а також зарядних станцій та іншої інфраструктури, пов’язаної з цим типом транспортних засобів. Toyota набрала 8363 бали, за нею йдуть Ford з 6564 балами і Honda з 3849 балами. Tesla може похвалитися 1741 балом.
Укладачі рейтингу пояснюють конкурентоспроможність Японії в технології електромобілів успіхами гібридних автомобілів. Гібриди та електрокари мають багато спільних компонентів, необхідних для їх виробництва і експлуатації. Toyota випустила перший у світі серійний гібридний автомобіль Prius в 1997 році, до заснування Tesla. Японський автовиробник сильний в технологіях, які, крім іншого, контролюють процес зарядки і розрядки акумуляторів.
За даними EV Sales, у 2020 році Tesla продала більше електромобілів, ніж будь-яка інша компанія. BYD і шість інших китайських компаній входять в топ-20, на їх частку припадає близько 20% від загального обсягу продажів. Серед японських компаній Nissan займає 14-е місце, а Toyota – 17-е.
З точки зору патентної конкурентоспроможності Tesla близька до Nissan, який, згідно з рейтингом, потроїв кількість патентів в США, пов’язаних з електромобільними технологіями.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас