«Дорогу президентів» відремонтували за рекордні три місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Дорогу президентів» відремонтували за рекордні три місяці

Казна та Політика
932
У Вінницькій області відкрили рух транспорту по оновленій трасі Р-08 Немирів — Ямпіль. Ця дорога є частиною маршруту з Києва до Кишинева і в народі вже отримала назву «дорога президентів».
Всі 116 км траси Немирів — Ямпіль відновили за рекордні три місяці за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», повідомляє Вінницька ОДА.
Дорогу до кордону з Молдовою відремонтували з використанням сучасних технологій і забезпеченням відповідних вимог щодо висвітлення, облаштування узбіч і тощо. Підрядник запевняє: дорожнє покриття прослужить мінімум 7 років.
«Поблизу населених пунктів облаштовується освітлення, тротуари, наноситься розмітка», — розповів голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.
«Дорогу президентів» відремонтували за рекордні три місяці
Ремонт дороги державного значення Р-08 Немирів — Ямпіль почали 18 травня 2021 року, завершили — 20 серпня 2021 року. За цей час фахівці виконали фрезерування старого покриття, провели регенерацію конструктивних шарів дорожнього одягу, влаштували вирівнюючий шар з крупнозернистої а/б суміші і верхній шар покриття з щебенево-мастичної а/б суміші.
В рамках ремонту траси також відремонтували 8 мостових споруд, замінили і продовжили 55 водопропускних труб.
«Дорога президентів» веде до КПП, де між двома країнами планують побудувати міст Ямпіль-Косеуць. Підрядник вже почав підготовчі роботи, йде облаштування під’їздів до мосту. Тривають переговори з профільним міністерством Республіки Молдова щодо точки з’єднання і прикордонних пунктів.
«Відновлення саме цього об’єкта було вкрай важливим, адже через ділянку Р-08 пролягає основний маршрут Київ-Кишинів. У Вінницькій області є ще 175 км доріг, які потрібно відремонтувати за планом цього року. Але це тільки початок. Ми плануємо в 2021 році оновити понад 200 км автодоріг. Також будуть відновлені штучні споруди та дороги місцевого значення», — зазначив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас