Київ витратить на модернізацію системи теплопостачання €140 млн кредитних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ витратить на модернізацію системи теплопостачання €140 млн кредитних коштів

Казна та Політика
289
Влада Києва підписала кредитну угоду і договір гарантій з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на € 140 млн. Кошти спрямують на модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці, повідомив мер Києва Віталій Кличко.
За його словами, проєкт дозволить впровадити сучасні технології в оновлення системи централізованого теплопостачання Києва, яка входить до трійки найбільших в Європі.
«Втілення програми допоможе підвищити енергоефективність і знизити споживання енергоресурсів — газу, електроенергії та води. Але головне — впровадження масштабних проєктів модернізації дозволить поліпшити якість і надійність послуг для киян», — вказав мер.
Зокрема, передбачено встановлення нових когенераційних установок на ТЕЦ-6. Обладнання відповідає європейським стандартам за обсягами викидів у атмосферу. Також планується реконструкція «неефективних котелень», що також дозволить знизити викиди парникових газів.
Одночасно на ТЕЦ-5 встановлять конденсаційний економайзер, що дозволить використовувати залишкову енергію димових газів для опалення столичних будинків.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас