У «Газпромі» кажуть, що постачання «Північним потоком-2» може розпочатися в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Газпромі» кажуть, що постачання «Північним потоком-2» може розпочатися в цьому році

Енергетика
259
Голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що перші поставки по газопроводу «Північний потік-2» можуть бути здійснені в опалювальному сезоні цього року.
Про це він сказав під час селектору до Дня працівника нафтової і газової промисловості.
«Ще до кінця цього року в цей опалювальний сезон ми з вами можемо поставити перший газ по газопроводу „Північний потік-2“ на європейський ринок», — сказав Міллер.
«З російського боку створені всі необхідні потужності: видобувні потужності на Ямалі і газотранспортні потужності в північному газотранспортному коридорі», — додав він.
Глава «Газпрому» також заявив, що «маршрут від Ямалу через Балтику до Європи є найкоротшим і найбільш економічно ефективним для споживачів, і найбільш екологічно чистим».
Нагадаємо, під час візиту Президента Володимира Зеленського до Білого дому президент США Джозеф Байден заявив, що особисто гарантує санкції на російський «Північний потік-2» у разі загрози для України через порушення з боку РФ та інших сторін.
Вищий земельний суд Дюссельдорфа виніс рішення проти Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу «Північний потік-2», який оскаржував рішення про підпорядкування трубопроводу газовій директиві ЄС. Це означає, що Газпром повинен буде продавати свої потужності третім сторонам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас