ОПЕК+ вирішила й надалі збільшувати виробництво нафти: як це вплинуло на ціну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК+ вирішила й надалі збільшувати виробництво нафти: як це вплинуло на ціну

Енергетика
511
Група ОПЕК+ погодилася зберегти свою політику поступового збільшення видобутку нафти та повернення пропозиції на ринок. Однак ціна нафти марки Brent та WTI впала на 0,2% та 0,3% відповідно.
Про це повідомляє CNBC.
Країни-члени ОПЕК та інші виробники домовилися продовжити політику поетапної відмови від рекордних скорочень видобутку, додаючи на ринок 400 тисяч барелів на добу щомісяця.
Разом з тим ОПЕК+ підвищила прогноз попиту на 2022 рік й зіткнулась з тиском з боку адміністрації Байдена. Згодом адміністрація президента США висловила свою радість з приводу того, що група підтвердила свою прихильність збільшенню пропозиції.
“Поки незрозуміло, чи зможе попит зростати так само швидко, як прогнозує ОПЕК+ і ринок, враховуючи ризик нових обмежень для боротьби з неконтрольованим поширенням мутацій COVID”, – прокоментував представник Rystad Energy Бьорнар Тонхауген.
Зниження попиту на нафту. Видання CNBC зазначає, що у США є певні проблеми з нарощенням видобутку нафти. Зокрема для перезапуску нафтопереробних заводів в Луїзіані можуть знадобитися тижні після урагану Іда, що пронісся по регіону. Вочевидь оператори зіткнуться з нестачею електроенергії та води, що, як наслідок, знизить попит на нафту.
Разом з тим енергетичні компанії щосили намагалися перезапустити платформи та трубопроводи в Мексиканській затоці, при цьому близько 1,4 мільйона барелів нафти на добу як і раніше не видобуваються.
Запаси нафти в США. Управління енергетичної інформації США повідомляє, що запаси сирої нафти в США впали на 7,2 мільйона барелів, а нафтопродукти, поставлені нафтопереробними підприємствами, виросли до рекордного рівня, всупереч зростанню числа випадків зараження коронавірусом по всій країні.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас