До 5000 євро: в Австрії підняли штрафи за перевищення швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 5000 євро: в Австрії підняли штрафи за перевищення швидкості

Технології&Авто
1300
З 1 вересня 2021 року Австрія почала вживати жорстких заходів щодо «заспокоєння» любителів високих швидкостей. Перевищення швидкості на 30 км/год тепер карається штрафом 150 євро замість колишніх 70 євро, а за перевищення на 40 км/год в населених пунктах або більше 50 км/год поза міською межею доведеться розлучитися з 300 євро (було 150 євро).
Про це повідомило видання Auto Motor und Sport з посиланням на ADAC.
Для особливо злісних порушників, які будуть їздити ще швидше і робити це багаторазово, максимальний розмір штрафу тепер може скласти 5000 євро замість колишніх 2180 євро. До речі, між Австрією і Німеччиною діє угода про виконання штрафів, тому німецькі правоохоронні органи також збирають платежі на користь колег з Австрії.
Крім цього Австрія ввела новий карний злочин – «незаконні перегони». Учасники таких неузгоджених заїздів повинні бути готові розлучитися з водійським посвідченням на термін не менше шести місяців. Після цього «гонщики» зможуть повернутися за кермо тільки після перевірки у психолога.
В особливо небезпечних випадках автомобілі зможуть конфіскувати. Зокрема, за водіння з перевищенням швидкості та створенням аварійно-небезпечних ситуацій, а також за керування транспортом при вже вилученому водійському посвідченні. Однак ці норми набудуть чинності лише наприкінці 2021 року.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас