«Розумне місто»: в Єгипті будують нову столицю з високими технологіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумне місто»: в Єгипті будують нову столицю з високими технологіями

Світ
1379
У пустелі Єгипту з нуля будують нову адміністративну столицю, розраховану на понад 6 млн жителів та оснащену передовими технологічними системами.
Про це повідомляє Reuters.
Нову адміністративну столицю Єгипту будують у пустелі за 45 км на схід від Каїра. У ній зможе проживати 6,5 млн жителів.
У новому місті люди використовуватимуть смарт-карти й додатки, щоб відчиняти двері та здійснювати платежі, а також користуватимуться інтернетом через загальнодоступний Wi-Fi, який поширюватимуть ліхтарні стовпи. Також для жителів створять один мобільний додаток, за допомогою якого можна буде керувати всіма життєво важливими справами: сплачувати рахунки за комунальні послуги, повідомляти про скарги й проблеми різні місцеві служби та інше.
Щонайменше 6000 камер на кожній вулиці відстежуватимуть скупчення людей і затори на дорогах, виявлятимуть випадки крадіжок, спостерігатимуть за підозрілими людьми або об’єктами і запускатимуть автоматичні сигнали тривоги під час надзвичайних ситуацій.
Посадовці також зазначають, що передові технологічні системи допоможуть скоротити кількість відходів, тому що завдяки їм можна буде швидко виявляти несправності і стежити за споживанням.
За даними агентства Reuters, технології і зв’язок для нової столиці коштують 640 млн доларів. Місто, ймовірно, відкриють для перших державних службовців наприкінці цього року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас