5 головних порад від мільярдерів, як розбагатіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 головних порад від мільярдерів, як розбагатіти

Світ
1891
У 2021 році кількість мільярдерів у списку найбагатших людей світу Forbes зросла до рекордної кількості – 2755 людей. Це на 660 більше, ніж у 2019 році. В цілому мільярдери стали на 86% багатшими, ніж роком раніше. Більше 70% з них досягли успіху самостійно — без допомоги та підтримки багатих батьків або інших родичів.
Що радять найбагатші люди світу, і як на їхню думку досягти успіху.
Джефф Безос: «Не бійтеся змінювати свою точку зору»
Джефф Безос почав створювати компанію, яка згодом перетворилася в Amazon, продаючи книги зі свого гаража в Сіетлі в 1994 році. На сьогоднішній момент його капітал складає більше 177 млрд доларів.
Мільярдер каже: важливо бути відкритим до нового і готовим скорегувати свій погляд на речі. Джефф Безос вважає, що люди, які досягли успіху, витратили значні зусилля на те, аби сформувати свої переконання, а потім знайти аргументи, які можуть їх спростувати. Безос впевнений, що завдяки такому мисленню ви станете більш креативними, гнучкими і більш успішними.
Уоррен Баффет: «Інвестуйте в себе»
Відомий інвестор Баффет завжди говорив, що найкращі інвестиції, які ви можете зробити, не мають нічого спільного з грошима: «Безумовно, краще вкладення, яке ви можете зробити, — це інвестиція в себе».
За словами Баффета, кращий спосіб зробити це — навчитися виражати свої думки просто і зрозуміло «як в письмовій формі, так і в усній». Саме так, на його думку, ви зможете збільшити свій капітал як мінімум на 50%.
«Якщо ви не вмієте правильно спілкуватися, це все одно, що підморгувати красивій дівчині в темряві – вона все одно нічого не помітить. Ви можете мати найрозвиненіший інтелект у світі, але ніякого сенсу від нього не буде, якщо ви не можете зрозуміло викладати свої думки», — вважає Баффет.
Білл Ґейтс: «Оточіть себе правильними людьми»
Американський мільярдер і засновник компанії Microsoft говорить, що знайшов способи контролювати «своє его», ставши мільярдером у 31 рік. Ґейтс розповів про те, що живе досить скромно, продовжуючи робити звичайні речі: щовечора він миє посуд після вечері і відвозить своїх дітей до школи вранці. Крім того, мільярдер оточує себе правильними людьми, серед яких і кращий друг — Уоррен Баффет.
«Якщо я з’явлюся перед ним, роздувшись від власної зарозумілості, мене приведуть до тями. Контролюйте свій егоїзм», — сказав Гейтс.
Джек Ма: «Кожен здатний досягти успіху, якщо докладе зусиль»
Засновник Alibaba і мільярдер Джек Ма переконаний, що будь-хто може досягти успіху так само, як і він. Після коледжу Джеку, який провів своє дитинство в Ханчжоу, відмовили більше 30 роботодавців, перш ніж він став учителем англійської мови. Сьогодні капітал Ма досягає 51 млрд доларів.
«Я заснував Alibaba в 1999 році у своїй квартирі. Якщо ми з командою змогли досягти успіху, то зможуть і 80% людей в світі. У нас майже нічого не було, але ми вірили в майбутнє», — сказав Ма. Трьома основними джерелами до успіху мільярдер називає вміння бути відкритим до нового, ніколи не здаватися і використовувати всі ті навички, якими ви володієте.
Опра Вінфрі: «Не чекайте, що успіх прийде до вас у один момент»
Опра Вінфрі – американська акторка, телеведуча, письменниця, філантропка та феміністка. Майновий стан Вінфрі оцінюється в приблизно $ 2,8 млрд, завдяки чому її вважають найбагатшою жінкою в світовому шоу-бізнесі.
«Правда в тому, що ви не можете контролювати все на світі. Єдине, що ви можете зробити тут і зараз, — це прийняти рішення. Життя — це рішення, а рішення, яке ви можете прийняти, — це використовувати своє життя по повній. Успіх — це процес. Ви можете запитати про це будь-кого, хто досяг успіху», — додала Вінфрі. Частиною цього процесу, за її словами, є невдачі.
«Ви розумієте, що в деякій мірі успіх перебуває поза вашим контролем. Успіх — хороший з точки зору досягнення цілей, виконання місії, прозріння, особливо якщо те, що ви робите, створює добро в світі. Але якщо ви починаєте визначати себе за допомогою традиційних заходів досягнення успіху, і це впливає на вашу самооцінку — вам судилося бути нещасним, тому що ви не можете його контролювати».
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас