Чим овердрафт відрізняється від кредитного ліміту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим овердрафт відрізняється від кредитного ліміту

Особисті фінанси
1631
Finance.ua як портал, який допомагає читачам бути фінансово грамотними, вирішив розібратися, в чому відмінність таких понять, як «овердрафт» і кредитний ліміт.
Кредитний ліміт. Він встановлюється на постійній основі і може бути тільки на кредитній картці. Для отримання кредитної картки в банку у клієнта повинна бути бездоганна кредитна історія.
Овердрафт може бути підключений до будь-якої дебетової картки. Як правило, це зарплатна картка, але є приклади підключення овердрафту до звичайної дебетової картки, депозитної картки, навіть пенсійної.
Що спільного. У овердрафту і звичайного кредитного ліміту є чимало спільного. При користуванні і тим, і іншим клієнт платить лише за ті дні, коли він використовував банківські гроші. За картками з кредитним лімітом зараз широко поширене таке поняття, як «пільговий період», під час якого клієнт користується позиковими грошима без переплат.
У випадку з овердрафтом оплата зазвичай відбувається за всі дні користування.
Відмінність. Користуючись кредитною карткою з встановленим лімітом і пільговим періодом, можна здійснювати десятки дрібних покупок, а овердрафт швидше нагадує звичайний кредит на споживчі потреби.
У випадку з овердрафтом не потрібно здійснювати жодних додаткових дій, підписувати різні документи і чекати на рішення банку. Він є і готовий до використання в будь-який момент.
Як розбиратися в тонкощах овердрафту і кредитного ліміту, ви можете дізнатися в матеріалі Чим овердрафт відрізняється від кредитного ліміту і як ним користуватися правильно
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас