Доходи від податкової амністії не включили до бюджету-2022 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи від податкової амністії не включили до бюджету-2022

Казна та Політика
309
Мінфін не закладає в бюджет на 2022 рік доходи від добровільного декларування, а також від так званого ресурсного законопроекту № 5600.
Про це повідомив глава відомства Сергій Марченко.
«Яка кількість громадян скористається такою можливістю (податковою амністією. — Ред.), спрогнозувати складно. Нам би дійсно хотілося в результаті декларування отримати значні кошти до державного та місцевих бюджетів. Але хоча б якісь оцінки можна буде робити вже з часом. Тому в бюджетному законопроекті на 2022 рік ми не закладаємо відповідних очікувань», — сказав міністр.
Нагадаємо, добровільно задекларувати доходи можна протягом року починаючи з 1 вересня. Громадяни зможуть подати одноразову декларацію з активами, з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року.
У декларації можна вказати валютні цінності, крім готівки, цінних паперів, рухоме і нерухоме майно, зокрема об’єкти незавершеного будівництва, частки в майні юридичних осіб в Україні та за кордоном. Інформацію про джерела походження задекларованих активів вказувати не треба.
Також був прийнятий закон, який дозволяє громадянам уникнути відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства. Уникнути відповідальності зможуть громадяни, які вкажуть активи в декларації і оплатять збір.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас