Google розробляє власні кастомні процесори для хромбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розробляє власні кастомні процесори для хромбуків

Фондовий ринок
329
Слідом за SoC Tensor — апаратний базис майбутніх смартфонів Pixel 6 — Google взялася за розробку більш продуктивних SoC на архітектурі ARM, повідомляє Nikkei Asia з посиланням на три джерела, поінформованих щодо питання.
Інформатори Nikkei Asia стверджують, що Google, натхненна успіхом Apple і її недавнім переходом на ARM-процесори в комп’ютерах Mac, вирішила піти тим же шляхом. Нібито пошуковий гігант цілиться з новими більш продуктивними чипами для планшетів і ноутбуків під управлінням Chrome OS в 2023 рік.
У звіті Nikkei Asia також говориться, що Google покладає великі надії на Pixel 6 і зарезервувала на 50% більше виробничих потужностей для нових телефонів в порівнянні з 2019 роком.
Більше жодних подробиць немає, але, враховуючи, наскільки добре пандемія підштовхнула продажі хромбуків (цей сегмент ринку ПК зараз показує найвищі темпи зростання), логічно припустити розробку нових Pixelbook.
2020 року Google припинила продажі Pixelbook, і відтоді Pixelbook Go — безальтернативний варіант для тих, хто хоче придбати хромбук Google. У 2019 році Google вирішила покинути ринок планшетів, скасувавши дві заплановані до виходу моделі. І це дуже іронічно, враховуючи, що свого часу Google відмовилася від лінійки хромбуків Pixel на користь планшетів і моделі Pixel Slate, яка в підсумку провалилася в продажах. Схоже, тепер Google розглядає можливість повернення з мобільними процесорами власного виробництва.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас