Столична влада планує залучити 46 млн грн від обладнання додаткових паркомісць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада планує залучити 46 млн грн від обладнання додаткових паркомісць

Казна та Політика
240
Київська міська рада ухвалила рішення про обладнання нових паркомісць в Києві. Finance.ua як портал, що завжди розповідає про головні зміни для водіїв, вирішив розповісти про плани влади щодо парковок.
Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, влада планує додати 214 нових спеціально відведених (нічних) паркувальних майданчиків на 21 тис. 657 машиномісць.
За словами начальника Управління (інспекції) з паркування Дмитра Рахматулліна, це ті майданчики, які десятиліттями функціонували нелегально, приносячи дохід певним групам осіб. Раніше вони ніяким чином не були оформлені, і бюджет міста не отримував жодних коштів за їх використання.
Також проектом рішення збільшується кількість машиномісць до 7896 на 225 наявних майданчиках.
Таким чином, у Києві діятимуть 660 спеціально обладнаних майданчиків на 60 тис. 159 машиномісць.
Для чого це необхідно. За умови облаштування та експлуатації нових майданчиків, орієнтовна сума додаткових надходжень складе 46 млн грн на рік. Надходження від збільшення машиномісць на існуючих паркомайданчиках принесе бюджету міста додатково 16,8 млн грн на рік.
Також ухвалене рішення передбачає включення 91 паркомайданчиків на 7167 машиномісцях в перелік відведених (денних) майданчиків. Це ділянки, які знаходяться в оренді або стоянки, розташовані на проїжджій частині.

Довідка Finance.ua:

  • раніше повідомлялось, що в Києві можуть запровадити плату за паркування біля житлових будинків. Паркування біля свого будинку буде обходитися киянам в 25−35 гривень за годину;
  • оплата паркування та штрафів у Києві стала більш оперативною і зручною, розширився функціонал нової версії міського додатку «Київ Цифровий».
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас