Польський концерн планує вийти на український ринок нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський концерн планує вийти на український ринок нафтопродуктів

Фондовий ринок
742
Польський нафтоконцерн Orlen має план виходу на український ринок нафтопродуктів.
Про це міністр енергетики Герман Галущенко повідомив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Нещодавно вони були. На жаль, я не зміг з ними зустрітися. Але від своїх колег знаю, що вони прийшли з реальним планом виходу на український ринок. Це супер», — сказав Галущенко.
Що планують. За словами міністра, концерн розглядає можливість викупу мереж і входу в кілька сегментів, зокрема в нафтопереробку і нафтохімічний сектор.
Разом з тим міністр припустив, що в цьому процесі можуть виникнути деякі проблеми, пов’язані, зокрема, з браком в Україні нафти власного видобутку.
«Вони (Orlen. — Ред) також розуміють, що нафта в Україні не є предметом видобутку. Ми повинні її десь взяти… Максимум, можемо замість нафтопродуктів купувати нафту, але в чому тоді сенс? І чи будуть інвестиції в Україну, якщо поруч Мажейкяйський НПЗ у Литві, що входить в Orlen, і кілька інших переробних заводів?» — зазначив Галущенко.
В ході візиту керівництва PKN Orlen в Україну в тому числі обговорювалася можливість покупки роздрібної мережі АЗС «Укрнафта», власниками якої є НАК «Нафтогаз України» і група «Приват» Ігоря Коломойського і партнерів.
Крім того, в ході зустрічей з українськими чиновниками обговорювався ряд питань, в тому числі щодо інвестицій в нафтопереробну галузь, імпорту нафти і ряду інших.

Довідка Finance.ua:

  • PKN Orlen — одна з найбільших в Центральній Європі нафтопереробних компаній. Управляє сімома НПЗ в Польщі, Чехії та Литві. Також PKN Orlen управляє мережею з 2679 АЗС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас