Куди можна поїхати з ПЛР-тестом та вакцинацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди можна поїхати з ПЛР-тестом та вакцинацією

Особисті фінанси
1064
Станом на 31 серпня для українців відкрито багато цікавих туристичних напрямків, зокрема в Європі.
Про те, куди можна подорожувати з ПЛР-тестом та COVID-сертифікатом, інформує МЗС України.
Загалом йдеться про 35 країн.
Так, за даними відомства, станом на 31 серпня для українців з ПЛР-тестом або проходженням вакцинації відкриті 30 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Велика Британія, Греція, Данія, Ірландія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Швейцарія, Швеція.
Без ПЛР-тесту та щеплення можна поїхати до Албанії, Естонії та Іспанії. З повним курсом вакцинації – до Ісландії та Чехії.
У МЗС зазначають, що правила в’їзду постійно змінюються.
Окрім того, деталі в’їзду до кожної окремої країни можуть відрізнятися. Щеплення якими вакцинами визнається, чи потрібно проходити карантин або робити додатковий ПЛР-тест по прибутті, чи однакові правила при перетині кордону автотранспортом та подорожі літаком – ці та багато інших нюансів є дуже важливими і можуть варіюватися від країни до країни.
Щоб уникнути неприємних ситуацій на кордоні, у МЗС рекомендують перевіряти актуальний режим в’їзду та транзиту на інтерактивній онлайн-мапі відомства.
Куди можна поїхати з ПЛР-тестом та вакцинацією
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас