Індія дала Tesla зелене світло на виробництво або імпорт чотирьох моделей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія дала Tesla зелене світло на виробництво або імпорт чотирьох моделей

Технології&Авто
309
Американський автомобільний концерн Tesla робить черговий крок до свого офіційного дебюту в Індії в результаті отримання дозволу на виробництво або імпорт чотирьох своїх моделей для цієї країни Південної Азії. Як повідомляє Bloomberg, Міністерство транспорту та доріг Індії сертифікувало електрокари Ілона Маска.
Згідно з інформацією місцевого видання Economic Times, Tesla веде переговори як мінімум з трьома індійськими постачальниками автомобільних компонентів в рамках планів виходу на ринок країни. Компанія шукає важливі електричні, електронні та механічні компоненти.
У липні Tesla закликала прем’єр-міністра Індії Нарендру Моді знизити податок на імпорт електромобілів, і незабаром після цього Маск написав у Твіттері, що він «дуже ймовірно» побудує завод в країні, якщо влада дозволить йому продавати імпортовані автомобілі.
Видання зазначає, що стратегія Індії по підтримці високих тарифів на автомобілі є перешкодою для іноземних концернів. Так, японська Toyota Motor заявила, що не буде розширюватися в Індії через високі мита, в той час General Motors взагалі вийшла з країни у 2017 році
Не менш вагомими причинами того, що Індія відстає в забезпеченні електричної мобільності, є недостатня інфраструктура для зарядки і відсутність фінансування для компаній, що прагнуть розробляти електромобілі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас