Міжнародні резерви України досягли максимуму за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України досягли максимуму за 9 років

Валюта
1477
Міжнародні резерви Національного банку збільшилися минулого тижня до 31,5 млрд доларів.
Про це написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook.
“Міжнародні резерви НБУ, з урахуванням отриманих від МВФ коштів за результатами розподілу СПЗ, збільшилися минулого тижня до 31,5 млрд доларів США, що дозволило досягти 100% відповідності міжнародних резервів НБУ мінімально необхідному рівню за композитним критерієм МВФ”, – сказано в повідомленні.
Таким чином, розмір резервів досяг максимуму за дев’ять років.
Міжнародні резерви України досягли максимуму за 9 років
Курс валют. Обмінний курс гривні до долару США на міжбанківському ринку упродовж тижня перебував під помірним тиском в сторону послаблення гривні, знецінившись на 0,9% до 26,9 гривень за 1 долар США. Це стало результатом переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків, що в середньому становило 22 млн доларів США на день та формувалося передусім на строковому (форвардному) сегменті валютного ринку.
Банки, які мали можливість поповнити власну валютну позицію за тиждень 16-20.08.2021 через переважання пропозиції валюти на ринку, минулого тижня збалансовували ринкову кон’юнктуру шляхом продажу іноземної валюти з позиції.
Чистий продаж іноземної валюти Національним банком минулого тижня становив 20,5 млн доларів США, тоді як з початку року чиста купівля Національним банком іноземної валюти на міжбанківському ринку становила майже 1,2 млрд доларів США.
За операціями фізичних осіб з готівковою та безготівковою іноземною валютою у серпні спостерігається переважання попиту над пропозицією іноземної валюти. З початку серпня чиста купівля іноземної валюти фізичними особами становила 250 млн доларів США, що скоротило чистий продаж населенням іноземної валюти з початку року до 1,8 млрд доларів США, з яких 1,3 млрд доларів США – у готівці та 0,5 млрд доларів США – у безготівковій формі.
Закріплення тенденції до збільшення попиту населення на іноземну валюту обмежуватиме можливості даного сегменту ринку у підтримці балансу попиту та пропозиції на валютному ринку.
Про курс валют, прогнози експертів та зміни на міжбанківському ринку ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас