12-річний британський школяр заробив $350 тисяч на NFT-колекції картинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

12-річний британський школяр заробив $350 тисяч на NFT-колекції картинок

Світ
1392
12-річний школяр з Лондона Беньямін Ахмед заробив на продажу колекції невзаємозамінних токенів вже понад 350 тисяч доларів.
Як пише CNBC, хлопчик почав займатися програмуванням ще в п’ять років, пішовши по стопах батька Імрана, що працює веб-розробником. Він почав з HTML і CSS і продовжував вдосконалювати свої навички, вивчаючи JavaScript. Однак на початку 2021 року увагу Беньяміна привернули NFT і смарт-контракти.
За словами хлопчика, він був зачарований технологією NFT, що дозволяє передати право власності на цифрові твори за допомогою блокчейну. Навчився він кодувати завдяки онлайн-посібникам наставників, знайдених у спільнотах Discord.
Його перша колекція NFT, яку він створив цього літа, складається з 40 барвистих піксельних аватарів під назвою Minecraft Yee Haa, які він створив під враженням від відеогри Minecraft. Він сам створив картинки і закодував кожну з них.
У червні він почав кодувати другу колекцію NFT під назвою Weird Whales, в якій представлені 3350 піксельних китів, кожен з яких має відмінні риси. За словами Імрана Ахмеда, сценарій для використання в якості шаблону для кодування Weird Whales його сину дав один з розробників іншого проекту NFT під назвою Boring Bananas.
Після запуску в липні всю колекцію було розпродано за дев’ять годин, а 12-річний творець заробив більше 80 Ethereum за один день. Це становить понад 255 тисяч доларів за сьогоднішніми цінами. Після цього школяр заробив додатково ще 30 Ethereum (понад 95 тисяч доларів) при подальшому перепродажу своїх NFT (він отримує з цього 2,5% роялті).
Очікується, що по закінченні серпня у нього буде вже близько 400 тисяч доларів. Зароблені кошти хлопчик, однак, зберігає в криптовалюті і не збирається виводити.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас