SpaceX виведе на орбіту 1260 супутників Starlink за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX виведе на орбіту 1260 супутників Starlink за півроку

Технології&Авто
265
Наприкінці минулого року і в першій половині цього SpaceX активно нарощувала угруповання літальних апаратів Starlink на орбіті – саме вони забезпечують доступ до так званого супутникового інтернету Ілона Маска. Однак влітку запуски Starlink перервалися, і зараз стало зрозуміло, чому.
Вся справа у випробуваннях космічного корабля Starship. Судячи з усього, фахівці, задіяні на проекті Starlink, були перекинуті на проект Starship. Нагадаємо, 7 серпня фахівці SpaceX вперше зібрали Starship воєдино. Відповідно, на підготовку до цього пішло багато часу, і тому запуски нових супутників Starlink довелося відкласти. Але ненадовго: нові літальні апарати Starlink відправляться на орбіту вже на початку вересня.
Американський регулятор схвалив 21 запуск місій Starlink. Враховуючи, що за один раз Falcon 9 виводить на орбіту по 60 супутників, з початку вересня по початок березня наступного року (тобто приблизно за півроку) SpaceX виведе на орбіту 1260 супутників. Наразі система Starlink представлена 1740 супутниками, значить, через рік їх буде вже 3000. Це дозволить поліпшити охоплення супутниковим Інтернетом різних куточків Землі, а також помітно підвищити швидкість передачі даних.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас