Антонов створить новий літак легкої авіації на базі АН-38 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антонов створить новий літак легкої авіації на базі АН-38

Фондовий ринок
2085
Держпідприємство «Антонов» приступило до відновлення робіт зі створення літаків легкої авіації на базі вантажопасажирських АН-28 і АН-38. Нова модель з’явиться в найближчі 2−3 роки.
Про це розповів в інтерв’ю «Апострофу» гендиректор компанії Сергій Бичков.
За його словами, «Антонов» веде продуктивні переговори з АТ «Мотор Січ», яке пропонує створити двигун для літака. А потенційним партнером виступає американська компанія Legacy.
Бичков додав, що «ринок відкритий» для нової машини на базі АН-38.
«Всі кинулися в нішу великих літаків, пасажирських або транспортних, або зовсім маленьких — 1−2 місцевих. А ось літак тієї ємності, про яку я говорю, зараз не виробляється. Колись такі моделі будували в Польщі, але виробництво було зупинено. Тому ми будемо займатися такими машинами», — повідомив голова авіаційного підприємства.
Варто відзначити, що літаки АН-38, які вироблялися на базі АН-28 з 1991 року, призначені для перевезення пасажирів, пошти і вантажів на місцевих повітряних лініях, можуть швидко переобладнуватися з пасажирського варіанту на вантажний і навпаки. Мають 27 місць для пасажирів, максимальна швидкість — 405 км/ год, дальність — 900 км, вантажопідйомність — 2500 кг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас