«Укравтодор» залучив консорціумний кредит від шести банків на суму $ 376 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» залучив консорціумний кредит від шести банків на суму $ 376 млн

Фондовий ринок
218
Договір про надання консорціумного кредиту на суму $ 376 млн строком на п’ять років для фінансування програми «Велике будівництво» підписали з Державним агентством автомобільних доріг України («Укравтодор») Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСкомбанк, банк «Кредит Дніпро» і ПУМБ.
«Вже сьогодні „Укравтодор“ отримує фінансування в $ 376 млн і зможе продовжувати „Велике будівництво“ (…) Ставка за кредитом становить 4,9% річних у валюті», — повідомив голова Укрексімбанку Євген Мецгер на церемонії підписання договору в суботу.
За його словами, Укрексімбанк як координатор кредиту надав 45% від суми фінансування в еквіваленті $ 165 млн, Ощадбанк — до $ 150 млн, Укргазбанк — до $ 50 млн, банк «Кредит Дніпро» — $ 13 млн, ПУМБ — до $ 10 млн, а ТАСкомбанк — до $ 14 млн.
Вказується що, позичальник отримав єдині від усіх банків-партнерів умови і надалі буде взаємодіяти виключно з банком-координатором.
Пресслужба зазначила, що передумовами реалізації проэкту стали консультації з Міністерством інфраструктури про продовження фінансування програми «Велике будівництво», де було зазначено, що жоден український банк не може самостійно надати таку значну суму коштів, оскільки вона перевищує нормативи банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас