У Гондурасі відкрили перший криптовалютний банкомат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гондурасі відкрили перший криптовалютний банкомат

Технології&Авто
293
Цього тижня в Гондурасі відкрився перший криптовалютний банкомат, пише Reuters. Прихильники Bitcoin почали активно стимулювати попит на віртуальні активи після того, як сусідній Сальвадор став першою країною, яка встановила Bitcoin в якості законного платіжного засобу.
Банкомат, який отримав назву «la bitcoinera», дозволяє користувачам купувати Bitcoin і Ethereum, використовуючи місцеву валюту лемпіра. Його встановила в офісній вежі в гондураській столиці Тегусігальпа фірма TGU Consulting Group.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
28-річний виконавчий директор TGU Хуан Маєн, розповів, що досі не існувало автоматичного способу покупки криптовалют.
«Вам потрібно було робити це в тимчасовій мережі, знайти когось, хто … був би готовий допомогти, зустрітися особисто і принести певну суму готівки, що дуже незручно і небезпечно, враховуючи навколишнє середовище в Гондурасі», – сказав він.
Якщо послуга стане популярною, Маєн сказав, що сподівається встановити більше пристроїв. За його словами, багатьом розробникам програмного забезпечення в Гондурасі вже платять в криптовалютах, додавши, що це також буде дешевшим варіантом відправки грошових переказів.
У 2020 році гондурасці, які проживають за кордоном, в основному в Сполучених Штатах, відправили додому $5,7 млрд, що становить близько 20% валового внутрішнього продукту (ВВП) країни в вигляді грошових переказів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас