Гетманцев назвав суму податків, сплачених від виграшів у азартні ігри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев назвав суму податків, сплачених від виграшів у азартні ігри

Казна та Політика
567
За перший і другий квартал 2021 року загальна сума перерахованих податків від виграшів у азартних іграх склала понад 3 млн грн.
Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ Данило Гетманцев у Telegram.
При цьому політик заявив, що, «судячи з податків з виграшів, в наших гральних закладах виграти складніше, ніж вгадати результати голосування ВР по податковій частині грального Закону. Люди просто не виграють».
Як свідчить опублікований нардепом додаток до листа Державної податкової служби, з січня по червень поточного року в Україні зафіксували всього 2299 виграшів в гральних закладах, які отримали ліцензії на право здійснювати діяльність у сфері азартних ігор.
Сума ПДФО від цих операцій за вказаний період становить 2,8 мільйона гривень, а сума перерахованого військового збору — 241 000 грн.
Відзначимо, що сьогодні податки для ігрових компаній складаються з трьох частин: податок на дохід (10% – від ігрових автоматів, 18% – від різниці між доходом і виплаченими виграшами для букмекерського бізнесу і казино, 30% – від організаторів лотерей), податок на прибуток підприємств — 18%; податок на виграш (18% – доходи фізосіб, 1,5% – військовий збір).
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас